Thuissporten doe je zo

Ben jij geen fan van de sportschool? Dan kun je altijd nog thuis trainen. Het enige nadeel? Je moet jezelf motiveren, want er is niemand anders die dat doet. En we begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is. Daarom hebben we een aantal tips verzameld zodat ook jij thuis gaat sporten.

1. Zoek de training die het beste bij jou past

Het beste aan thuissporten? Je kunt precies kiezen wat voor soort training je wilt doen. Doe dus van tevoren wat onderzoek, zoek naar fitness-apps en -sites die bij uw interesses passen.

2. Plan uw trainingen

Zorg dat je je training zorgvuldig en haalbaar inplant. Thuis is het makkelijker om je training over te slaan. Je wordt makkelijke afgeleid en kunt snel andere dingen gaan doen in plaats van sporten. Door de trainingen in te plannen heb je geen excuses meer en kun je om je trainingen andere activiteiten inplannen.

3. Maak ruimte

Het lastige van thuis sporten is dat je niet in de sportschool bent en dus een beetje moet improviseren als het om ruimte gaat. Bedenk van te voren welke ruimte je gaat gebruiken. Heb je geen extra ruimte? Met een aantal verschuivingen van meubels kun je al gemakkelijk ruimte creƫren.

4. Kies je favoriete sportoutfit

We weten allemaal dat we ons veel beter voelen in de juiste outfit. Hetzelfde geldt voor sport! Alleen al het aantrekken van je beste trainingsoutfit kan je motiveren om te trainen. Dus ben je van plan om je na het werk in het zweet te werken? Ruil dan direct je werkoutfit voor je sportoutfit, zodat je niet in de bank gaat liggen.

Zorg dat je goed voorbereid te werk gaat en dat je altijd luistert naar je eigen lichaam. Wil je gemotiveerd blijven? Laat een vriend of vriendin weten dat je aan het sproten bent zodat ook zij jou kunnen motiveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *