Zo kan je de apparaten opladen in de camper

Wil je jouw apparaten in de camper goed kunnen gebruiken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De verschillende apparaten die je in het dagelijks leven gebruikt, maken allemaal gebruik van wisselstroom. Terwijl de camperaccu voornamelijk gelijkstroom opwekt. Als je dan de stekker in het stopcontact steekt, merk je dat er geen veranderingen in komen. Er zijn echter mogelijkheden bij een professional als https://camper-elektra.com/ om toch alles goed te regelen. Maar wat heb je hier dan voor nodig? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

Ongemakken en gevaarlijke situaties

Het eerste waar je op moet letten, is dat de elektra goed aangelegd moet zijn. Als je voor langere tijd op pad gaat, wil je niet dat de elektra regelmatig stopt met werken. Het zorgt niet alleen voor veel ongemakken, maar ook gevaarlijke situaties. De ongemakken zitten voornamelijk in het comfort dat je normaal gesproken hebt als de apparaten te gebruiken zijn. Denk aan het koken van de maaltijden, het hebben van verlichting en het verwarmen in de koudere maanden. De verkeerde bedrading brengt brandgevaar met zich mee, wat je wilt voorkomen tijdens het reizen.

Zonnepanelen voor meer gemakken

Nadat je de elektra goed aangebracht hebt, is het verstandig om te bepalen of je zonnepanelen nodig hebt. Vooral als je veel in afgelegen gebieden reist, kan het aan te raden zijn om deze panelen te plaatsen. Er is immers een kans dat er geen stroomvoorzieningen aanwezig zijn. Terwijl je toch al jouw apparaten op wilt laden en gebruik wilt maken van andere elektrische apparaten in de camper. Bekijk vooraf hoeveel stroom je nodig hebt om van alle gemakken voorzien te zijn, zodat je het aantal panelen goed bepaalt. Je bent dan niet meer afhankelijk van voorzieningen. 

Meer gemakken dankzij een omvormer

Doordat de stroom in de camper opgewekt is als gelijkstroom, terwijl de meeste apparaten gebruik maken van wisselstroom, moet je zorgen voor een goede omvormer. De Victron MultiPlus is een omvormer, accu en omschakelapparaat in een. Dit geeft jou dus niet alleen de gelegenheid om gebruik te maken van stroomvoorzieningen, maar ook om stroom op te slaan voor onderweg en de apparaten op te blijven laden. Jouw zelf opgewekte stroom is direct te gebruiken en je bent wederom niet afhankelijk van de stroomvoorzieningen bij een parkeergelegenheid. Het zorgt voor meer gemakken tijdens het reizen met jouw camper.

Niet voor verrassingen te staan

Als je alle elektra in en rondom de camper goed regelt, voorkom je dat jouw vakantie niet van alle gemakken voorzien is. Je kan dit alleen doen, maar ook de hulp van een professional inschakelen. Zorg dat je voordat je op reis gaat alles goed controleert. Zo sta je niet voor verrassingen onderweg en kan je alleen nog maar genieten van alles wat je tegenkomt. Alles wat je onderweg tegenkomt, zoals de veranderende natuur en de mensen die hier wonen, zal jou verbazen en zorgen voor een vakantie die je niet meer vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *