Een nieuwe auto kopen

Wil jij een nieuwe auto kopen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Een slechte auto kopen en voor vervelende verrassingen komen te staan wil natuurlijk niemand. In het geval van een auto kopen is een goede voorbereiding het halve werk. Want zo makkelijk is een nieuwe auto kopen niet. Aan de buitenkant van een auto kun je namelijk niet zien of alles in orde is. In deze tekst vertel ik je waar je op moet letten als je een auto gaat kopen om zo vervelende verrassingen achteraf tot het minimum te beperken.

Tips tweedehandsauto

Bij het kopen van een nieuwe auto kun je het beste advies vragen aan een dealer. Bij een tweedehandsauto is dit anders. Het is goed om als eerste je budget te bepalen en je hier vervolgens ook aan te houden. Hierbij moet je rekening houden met dat auto’s uit het hogere segment ook tweedehands nog steeds een duurder prijskaartje hebben. Als je budget dit niet toelaat, is het dan ook niet verstandig om hier niet naar te kijken. Bepaal daarnaast ook gelijk over wat voor dingen je auto moet beschikken. Dan kun je denken aan elektrische ramen, airco, lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare spiegels enzovoort. Wanneer je dit opschrijft maakt dit je zoektocht een stuk makkelijker. Ook moet je flexibel zijn, je zult namelijk niet snel auto vinden die aan al je eisen voldoet. Dit is zeker met de kleur het geval.

Een proefritje

Wanneer je weet welk soort auto je wilt, kun je een afspraak maken voor een proefrit. Hierbij heb ik nog een aantal tips voor je:

  • Check in het onderhoudsboekje of het onderhoud goed doorgevoerd is en of de stempels hiervan aanwezig zijn.
  • Controleer de buitenkant op afwijkingen.
  • Controleer de uitlaatklep op roest. Dit is namelijk geen goed nieuws!
  • Controleer de auto op controlelampjes.
  • Luister naar de motorkap of de motor goed loopt (gesloten en open).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *