Waarom een tablet verkiezen boven een laptop

Een tablet en een laptop zijn beide makkelijk manier om onderweg te kunnen werken. Ze hebben beide zo hun voordelen en nadelen. Zo is een laptop makkelijker om te werken, maar is een tablet weer fijner voor onderweg of om een film te kijken. We hebben ze vergeleken en gaan je vertellen waarom je een tablet zou moeten verkiezen boven een laptop. 

Voordelen van een tablet

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een tablet. Zo is een tablet als eerst licht van gewicht en daardoor makkelijk vast te houden. Je kunt hem bedienen met het touchscreen, want het nog makkelijker in gebruik maakt. De tablet wordt over het algemeen het meest gebruikt voor internetten, films kijken, lezen of het spelen van spelletjes. 

Doordat hij zo makkelijk in gebruik is en licht van gewicht is, is een tablet ook ideaal voor onderweg. Je kunt hem makkelijk in je tas stoppen en onderweg gebruiken. Er zijn tegenwoordig ook veel accessoires verkrijgbaar, waardoor het ook mogelijk is om te werken op je tablet. Zo kun je hem bijvoorbeeld op een standaard zetten en er een toetsenbord aan koppelen. Op tabletpro.nl zijn fijne standaards te vinden. 

Een laptop kun je ook wel meenemen voor onderweg, maar is minder makkelijk in gebruik dan een tablet. Een tablet kun je gewoon in je handen houden en gebruiken, waarbij een laptop toch vereist om te gaan zitten. Ook heeft een laptop over het algemeen een kortere accuduur. Een tablet gaat qua accuduur een stuk langer mee en kun je makkelijk in je hand houden tijdens het gebruik. Dit maakt de tablet zeer toegankelijk. 

Nadelen van een tablet

Toch zitten er ook wat nadelen aan een tablet verbonden. Zo is het minder geschikt voor het schrijven van teksten. Een mailtje versturen gaat nog wel, maar wanneer je echt werk moet gaan verrichten kan een tablet je beperken. Ook is het een kleiner scherm dan een laptop, wat werken en multitasking moeilijker maakt.

Het grote verschil met een laptop zijn ook de aansluitingen. Een tablet heeft een stuk minder mogelijkheden qua aansluitingen dan een laptop. 

Werken met een tablet

Werken met een tablet is zeker mogelijk. Een tablet is namelijk breed inzetbaar tijdens het werk. Zo kun je een tablet ook gebruiken als kassa voor je bedrijf. Op tabletpro.nl zijn hier de perfecte accessoires voor te vinden. Zo heeft tabletpro.nl ook handige standaards en bijvoorbeeld houders voor kaartlezers. Zo kun je een tablet zeer breed inzetten voor je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *