Hoe hang je op een juiste manier raambekleding op

Raambekleding is een verzamelnaam voor systemen die het raam afdekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rolgordijn, een normaal gordijn of zelfs luxaflex. Als je deze systemen voor je raam wilt hebben hangen moet je ze vaak ophangen. Er zijn meerdere manieren van ophangen. Zo kan je namelijk lijm gebruiken, schroeven gebruiken of een ander systeem toepassen. Met kozijn schroeven kan je echter erg snel en gemakkelijk je raambekleding ophangen. 

Maak gebruik van de juiste materialen!

Het ophangen van een rolgordijn of andere vorm van raambekleding is erg gemakkelijk. Je hoeft maar een paar kozijn schroeven te gebruiken omdat deze een stuk steviger blijven zitten in de muur en ook een stuk duurzamer zijn. Bij een hoog raam heb je een ladder nodig, een potlood om aan te duiden waar de schroeven komen, een waterpas om de raambekleding recht te hangen, een accuschroevendraaier of boormachine en natuurlijk je raambekleding zelf. 

Heb je alles bij elkaar? Dan kan je aan de slag. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing van de raambekleding doorleest en dat je kozijn schroeven hebt die passen bij het type kozijn dat je hebt. In deze gebruiksaanwijzing staat vaak welk systeem er wordt gebruikt om het gordijn te bevestigen boven het raam. Vaak heb je de optie om lijm of schroeven te gebruiken, maar lijm is in dat opzicht een stuk minder betrouwbaar en geeft de mogelijkheid dat de raambekleding valt en de muur beschadigd. 

Kozijnschroeven worden gemaakt om makkelijker kozijnen of balken te bevestigen aan een stenen of betonnen muur, zonder pluggen te gebruiken. Omdat je de raambekleding vaak in de muur moet bevestigen boven het raam zijn deze kozijn schroeven ideaal om deze bekleding zo vast mogelijk te maken. Vaak wordt het aangeraden om een boor te gebruiken met deze schroeven omdat de muur vaak hard is. 

Zo strak mogelijk ophangen met kozijn schroeven

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je raambekleding goed vasthangt, omdat het vallen van deze installaties aardig wat schade kan veroorzaken. Kozijn schroeven zorgen ervoor dat de bekleding erg vast aan de muur hangt, en deze oplossing is een stuk duurzamer tegenover alternatieven. Natuurlijk moet je wel een gat in de muur boren, maar kozijnschroeven besparen je in de meeste gevallen de moeite om gebruik te maken van gips pluggen. Je kan de schroef zo de muur in schroeven en je raambekleding hiermee ophangen!

Tip: Fastarshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *