Sporten voor mannen

Sporten is gezond voor je, dat weet iedereen. Het houdt je lichaam en geest jong en kan ook nog eens heel leuk zijn. Niet iedereen ziet het zitten om elke avond in de sportschool rond te hangen bij de gewichten of om elke zondag op het voetbalveld te staan. Gelukkig zijn er nog heel veel andere sporten die misschien iets minder bekend zijn maar ook erg leuk en productief kunnen zijn. Je moet namelijk iets doen wat je leuk vindt, zodat het ook deels een hobby van je is en niet alleen maar iets om gezond te blijven.

Rugby

Deze Amerikaanse sport is misschien wel de meest mannelijke sport die er is. Langzaamaan is het overgewaaid van Amerika naar Nederland en wordt het steeds bekender. Het is een sport waar je fysiek tot het uiterste moet gaan en je moet wel tegen een stootje kunnen. Het doel van het spel is dat je de rugbybal achter de doellijn van de tegenstander krijgt. De tegenstander probeert je tegen te houden door te beuken en te tackelen met hun handen en armen.

(Ijs) hockey

Hockey is al jaren bekend maar wordt toch nog erg gezien als een sport voor de rijke of ook wel gezegd voor de kakkers onder ons. Als je hier liever niet aan begint dan is ijshockey een betere oplossing voor je. Hiervoor moet je wel kunnen schaatsen. De regels bij ijshockey zijn iets flexibeler dan bij veldhockey en je verbruikt meer energie. Ook dit wordt nog erger gezien als een mannelijke sport.

Honkbal

We blijven een beetje in de amerikaanse sportcultuur. Honkbal is een van de belangrijkste sporten in Amerika en komt ook in Nederland steeds vaker voor. Grote kans dat je dit spel ooit op school hebt gespeeld. Je hebt een knuppel waarmee je de bal zo ver weg mogelijk mee moet slaan. Nadat je dit hebt gedaan is het de bedoeling dat je een rondje rent voorbij alle honken. Als je dit in een keer behaalt heb je een homerun, dit levert 1 punt op. Als je in verschillende etappes binnen komt krijg je ook 1 punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *