Linkbuilding uitbesteden is erg belangrijk

Wanneer je wilt gaan investeren in de online vindbaarheid van je website, wordt een groot gedeelte van je budget gestopt in de linkbuilding van je website. Dat heeft er namelijk mee te maken dat het hebben van backlinks een van de belangrijkste ranking factoren zijn. Zonder te investeren in linkbuilding is het dus vrij lastig om bepaalde posities te behalen. Mocht je geen kennis hebben van linkbuilding, dan moet je altijd voor linkbuilding uitbesteden kiezen. Dat heeft ermee te maken dat een slechte linkbuilding schadelijk is voor je website. 

Linkbuilding uitbesteden zorgt voor minder risico

Een van de grootste nadelen van het investeren in de linkbuilding van je website, is dat linkbuilding een grijs gebied heeft. Google en andere zoekmachines kunnen het niet waarderen dat je backlinks aanschaft om de score/reputatie van je website te verbeteren. Het is daarom ook belangrijk om een natuurlijk backlinkprofiel te hebben. Het krijgen van een natuurlijk backlinkprofiel is ontzettend lastig, vooral omdat er talloze punten zijn waar je rekening mee moet houden. Het is voor Google en andere zoekmachines namelijk erg eenvoudig om te achterhalen of een website een natuurlijk backlinkprofiel heeft. Door te kiezen voor linkbuilding uitbesteden loop je minder risico dat je website gestraft wordt door een zoekmachine. 

Het krijgen van gratis backlinks

De meeste bedrijven kiezen voor het linkbuilding uitbesteden omdat het daarmee mogelijk is om op kort termijn veel verschillende backlinks te krijgen. Deze backlinks worden gekocht voor een bepaald bedrag, maar het is ook mogelijk om gratis backlinks te krijgen. Het krijgen van gratis backlinks is stukken moeilijker, want je moet hoogwaardige en nuttige content op je website plaatsen. Iemand kan deze informatie verwerken in een artikel op zijn of haar website en verwijzen naar jouw website. Op de lange termijn is het verkrijgen van gratis backlinks ook de beste strategie, want het kost geen geld. 

Linkbuilding uitbesteden kan erg duur zijn

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij linkbuilding uitbesteden, is dat linkbuilding uitbesteden niet bepaald goedkoop is. Er moeten talloze backlinks aangeschaft worden en deze kunnen soms wel enkele honderden tot duizenden euro’s kosten. Dit gaat dan ook om een enkele link. Gelukkig heb je niet altijd een groot budget nodig voor linkbuilding uitbesteden, want ook met een kleiner budget kun je backlinks aanschaffen. Houd er ook rekening mee dat je nooit zelf backlinks moeten aanschaffen, want backlinks kunnen schadelijk zijn voor je website. 

Ranking Masters – Hét #1 Datagedreven SEO Bureau

Werk nooit zelf aan de linkbuilding van je website

In dit artikel heb je meerdere keren kunnen lezen dat je liever niet zelf gaat werken aan de linkbuilding van je website. Dat heeft ermee te maken dat linkbuilding erg schadelijk kan zijn voor je website als je dit op de verkeerde manier doet. Daarnaast is het herstellen van de schade lastig, maar kost het ook veel geld. Wees daarom verstandig en kies altijd voor het inschakelen van een marketingbureau. Zij hebben de middelen, ervaring en kennis om een gezonde en natuurlijke backlinkprofiel te bouwen. Laat dus je linkbuilding uitbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *