Hoe creëer je een echte mancave in huis?

je wilt samenwonen of woont al samen en je wilt graag ieder zijn eigen kamer hebben om te kunnen werken of een kamer te hebben voor jezelf voor bijvoorbeeld je hobby. Het is heel normaal om je eigen plek te willen en je eigen ding te willen doen. Een mancave creëer je snel met de volgende tips.

Bedenk wat je daar wil doen

Het is handig om te bedenken wat je daar als man wil doen. Wil je bier drinken met je maten alsof je in een echte bar zit of juist een ruimte waar je met vrienden kan gamen? Een game kamer vraagt andere spullen dan een bar.

Hoe wil je het gebruiken?

Nu het duidelijk is welke hobby je wilt uitvoeren in de kamer, is het ook van belang hoe je het wil gebruiken. Als je er wekelijks met vrienden zit om te gamen of een avondje te poolen, kan het verstandig zijn om een eigen koelkast neer te zetten met uiteraard koud bier. Hierdoor blijven de spullen in de kamer en hoeft er niet gerommel te zijn in de gezamenlijke keuken.

Hoe richt je de kamer in?

Het makkelijkste is om een tv tegen de muur te hebben, dat er van alles op gespeeld en gekeken kan worden zoals voetbal of formule 1. Daarnaast is het handig om iets van een bank in de ruimte te hebben, zodat je er goed relaxed voor kan zitten en kan je een ruimte gezellig maken met een (pool)tafel, waar je lekker tegen aan kan hangen en biertjes drinken en spelletjes spelen.

In het kort

Nu het duidelijk is waar je aan kunt denken met het inrichten en wat je ervoor nodig hebt, is het handig om hier onderling afspraken over te maken. Zodat jullie niet allebei verdwenen zijn in jullie eigen ruimte. Jullie wonen natuurlijk samen en is het ook belangrijk om samen tijd door te brengen voor de tv. Voor meer huisinspiratie kun je gerust een kijkje nemen op woonlovers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *