Mijn iPhone heeft waterschade, wat nu?

Het kan iedereen wel eens gebeuren, je laat je iPhone in het water vallen waardoor het toestel nat is geworden. Logischerwijs schiet je direct in de stress omdat het een heleboel geld heeft gekost en je een een nieuwe eigenlijk helemaal niet kan permitteren. Het is mogelijk, als je geluk hebt om je telefoon te redden. Welke dingen je kunt doen op het moment dat je iPhone waterschade heeft opgelopen, hebben we op een rij gezet. 

Schakel je iPhone uit

Het eerst wat je moet doen, is het uitschakelen van je mobiele telefoon. Zet je iPhone niet opnieuw aan. Dit zorgt ervoor dat eventuele verdere schade wordt voorkomen. Mocht het toestel door de val in het water zichzelf al hebben uitgeschakeld, laat het dan uit.

iPhone droog maken

Het is van groot belang dat je alle accessoires onmiddellijk verwijderd. We hebben het dan onder andere over de screenprotector maar ook het hoesje als je deze gebruikt. Maak je smartphone droog met een doek. Maak geen gebruik van een föhn of dat soort dingen, dat kan ervoor zorgen dat het erger wordt. 

Simkaart verwijderen

Zorg er ook voor dat de simkaart wordt verwijderd uit je telefoon. De kans is groot dat je simkaart het sowieso nog wel doet en daarnaast voorkomt het dat de iPhone van binnen nog meer schade oploopt. 

iPhone in de rijst leggen

Het klinkt misschien gek, maar het is nu de bedoeling om je iPhone in een zak met ongekookte rijst te plaatsen. De rijst zorgt ervoor dat alle vocht wordt geabsorbeerd. Dit kan één tot twee dagen duren. Als er geen waterdruppels meer te zien zijn, kun je je iPhone eruit halen en testen of het toestel nog werkt. 
Wanneer je alle stappen hebt gevolgd maar je iPhone nog steeds niet aan wilt gaan, raden we je aan om je telefoon te laten controleren door een expert. Je kunt onder andere terecht bij iPhone reparatie breda voor deskundig advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *