Hoe maak je de beste foto’s op vakantie?

Vertrek jij binnenkort op vakantie naar een zonnig oord en neem je je telefoon of camera mee? Lees hier dan alles over tips hoe jij de beste vakantiefoto’s kunt maken. Wij hebben handige tips & tricks voor je op een rij gezet. Zo zien jouw vakantiefoto’s er als een pro uit!


#1 Plan van tevoren

Heb jij een kleinschalige vakantie naar Zakynthos op de planning staan? Denk dan voordat je vertrekt al na over de locaties die je wil bezoeken en wat voor soort foto’s je daar zou willen maken. Hier kun je je outfit en stijl vervolgens op aanpassen. Zoek van tevoren goed uit waar je de beste uitkijkpunten vindt en wat de meest gefotografeerde spots zijn. 

#2 Plan je tijdstip zorgvuldig

Wil jij een professionele foto maken zonder al te veel toeristen op de achtergrond? Dan doe je er goed aan jezelf te verdiepen in de drukste tijden. Zo kan jij je tijdstip hierop aanpassen. Vroeg in de ochtend zijn er vaak nauwelijks toeristen aanwezig op de hotspots. Zo heb je alle ruimte om je foto te nemen en kun je zelfs meerdere keren experimenteren. 

#3 Sta niet stil, maar beweeg!

De mooiste foto’s, zijn vaak de foto’s waarop je in beweging bent. Ook al neigen we er snel naar om te poseren voor een foto. Het is veel beter om in beweging te blijven. Dan oogt een foto natuurlijk en meer professioneel. 

#4 Experimenteer met verschillende hoeken

Voordat je op vakantie gaat kun je alvast experimenteren met het nemen van foto’s uit verschillende hoeken en perspectieven. Zet de foto op zelfontspanner en probeer je telefoon of camera eens vanaf de grond te richten. Of doe inspiratie op, op bijvoorbeeld Tiktok of Instagram, voor leuke filmpjes en ideeën voor het maken van professionele foto’s. Als je voordat je vertrek al wat geoefend hebt, dan kun je tijdens je vakantie op Rhodos je scène verder vastleggen op een geweldige locatie.

#5 Gebruik natuurlijk licht

Natuurlijk licht laat je foto’s er levendig uitzien. Probeer daarom gebruik te maken van het daglicht. Voor de beste lichtomstandigheden en professionele foto’s moet je zeker eens rond zonsopgang en zonsondergang fotograferen. Dan krijg je verbluffende resultaten! 

#6 Maak gebruik van hulpmiddelen

Ga je alleen op vakantie? Dan kan het soms lastig zijn om foto’s te maken van jezelf. Voorbijgangers helpen je graag een handje, maar hebben niet altijd het beeld voor ogen dat jij in gedachten hebt. In dit geval kun je gebruik maken van een inklapbaar statief wat je overal makkelijk mee naartoe kan nemen. Een statief helpt daarnaast om scherpe en stabiele foto’s te maken, ook bij het fotograferen van landschappen en in het donker. 

#7 Wees creatief

Heb je al wat ervaring met het maken van foto’s en heb je een professionele camera? Probeer dan eens nieuwe technieken uit. Zo kan je spelen met een langere sluitertijd of bewegingservaring voor professionele effecten op je foto’s.

#8 Bewerk je foto’s

Is het resultaat nog niet helemaal naar wens? Niet getreurd, want als je je foto’s bewerkt dan kun je ze nog mooier maken. Pas de belichting aan en snijd de afbeelding bij. Zo kun je toevallige toeristen die toch op je foto zijn beland er makkelijk afsnijden. Ook kun je spelen met verschillende filters voor verbluffende resultaten.We hopen dat je met deze tips & tricks mooie resultaten krijgt. Je kunt deze aanbevelingen gebruiken voor iedere vakantie. Of je nu naar de Canarische Eilanden gaat of naar een tropische bestemming ver weg. Oefening baart kunst, dus veel succes met experimenteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *