Hoe goede SEO teksten zorgen voor organic traffic

Er is steeds meer concurrentie tussen bedrijven en websites om dezelfde felbegeerde topposities te bereiken voor zeer winstgevende zoekopdrachten. Bovendien worden zoekmachines steeds beter in het bepalen welke teksten en stukken inhoud het meest waardevol zijn. Dit geeft aan dat het genereren van SEO teksten van hoge kwaliteit dé manier is voor een website om zich te onderscheiden van de andere websites in zijn branche. Maar hoe kun je goede SEO teksten schrijven? Dat lees je in dit artikel. 

Wat zijn SEO teksten precies?

De term “Search Engine Optimization” verwijst naar het proces van het verbeteren van de prestaties van je website in de zoekresultaten. Je website zou idealiter helemaal bovenaan de eerste zoekmachine resultaten pagina moeten staan. Houd er rekening mee dat de organische zoekresultaten altijd verder op de pagina te vinden zijn dan de betaalde zoekresultaten.

Er zijn veel verschillende factoren die mee bepalen waar je staat in de organische zoekresultaten. Denk aan de volgende factoren zoal laadtijd, backlinks, reacties op sociale media, gemiddelde tijd die een bezoeker op je landingspagina doorbrengt, gebruik van afbeeldingen met passende alt-tekst, bounce rate en autoriteit. 

Wat zijn enkele best practices voor SEO copywriting?

Webteksten schrijven met de bedoeling gevonden te worden in zoekmachines is waar SEO copywriting naar verwijst. Dit houdt in dat je materiaal zo opstelt dat de algoritmen van een zoekmachine het onderwerp van de tekst goed kunnen begrijpen. Het gebruiken en selecteren van de juiste trefwoorden is ook een cruciaal onderdeel van dit proces.

Bij het maken van teksten voor SEO moet je niet alleen rekening houden met de mensen die ze zullen lezen, maar ook met de mensen die ze via een zoekmachine zullen lezen. Dit vraagt om een andere strategie dan bij het schrijven van een tekst die uitsluitend bedoeld is voor menselijke lezers.

Toch is de gebruiker een nog crucialere factor geworden. In het verleden bestond het schrijven van SEO-materiaal vooral uit het zoveel mogelijk proppen van een trefwoord op een enkele websitepagina. De teksten werden daardoor vaak volstrekt onleesbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *