Duurzaam desinfecteren doe je zo

Watter is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve en duurzame oplossingen voor de industrie. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld dat desinfectiemiddel produceert uit water en lucht. Dit proces is volledig duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor het een veelbelovende oplossing is voor de industrie om hun productieproces te verduurzamen. In deze blog zal ik dieper ingaan op het systeem van Watter en de voordelen die het biedt.

Uniek systeem en technologie

Het Watter-systeem is gebaseerd op elektrochemische technologie en maakt gebruik van elektrolyse om desinfectiemiddel te produceren. Het systeem bestaat uit een elektrolysecel en een luchtfiltratiesysteem. De elektrolysecel bevat elektroden die zijn gemaakt van speciale materialen die het mogelijk maken om water te splitsen in waterstof en zuurstof. Het luchtfiltratiesysteem zorgt ervoor dat de lucht die de elektrolysecel binnenkomt vrij is van verontreinigingen die het elektrolyseproces kunnen verstoren.

Het Watter-systeem maakt gebruik van een speciale technologie genaamd Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolyse. Deze technologie maakt gebruik van een membraan dat waterstof- en zuurstofionen scheidt, terwijl het elektrolyseproces plaatsvindt. Dit maakt het mogelijk om desinfectiemiddel te produceren zonder dat er bijproducten ontstaan.

Het geproduceerde desinfectiemiddel kan worden gebruikt als een krachtig oxidatiemiddel in verschillende industriële processen, zoals waterzuivering, de productie van papier en pulp en de productie van chemicaliën. Het grote voordeel van het gebruik van desinfectiemiddel in plaats van traditionele oxidatiemiddelen, zoals chloor, is dat het veel minder schadelijk is voor het milieu en de gezondheid. desinfectiemiddel vervalt namelijk tot water en zuurstof, waardoor er geen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Efficiënt en kostenbesparend

Een ander voordeel van het Watter-systeem is dat het een zeer efficiënte en kosteneffectieve manier is om desinfectiemiddel te produceren. Omdat het systeem alleen water en lucht nodig heeft als grondstoffen, zijn de productiekosten veel lager dan bij traditionele methoden. Bovendien kan het systeem worden geïntegreerd in bestaande productieprocessen, waardoor er geen extra infrastructuur nodig is.

Het Watter-systeem heeft al bewezen dat het succesvol kan worden toegepast in de praktijk. Het systeem is getest bij verschillende industriële klanten en heeft aangetoond dat het een betrouwbare en duurzame oplossing is voor het produceren van desinfectiemiddel. Bovendien heeft Watter een aantal patenten op hun technologie en heeft het bedrijf verschillende prijzen gewonnen voor hun innovatieve aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *